Contact

Laat ik me even voorstellen: ik ben Machteld.
Jarenlang heb ik in het buitenland gewoond; in Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Samen met mijn man Victor en mijn dochter Petra heb ik van daaruit ook veel gereisd. Als gedreven foodies proefden we overal de lokale producten en menig exotisch recept werd in mijn keuken uitgeprobeerd. Met name de Zuid-Amerikaanse en de oosterse keuken vielen bij ons in de smaak.

Soms was het niet makkelijk om culinair te ‘overleven’ omdat basisingrediënten, die in Nederland zo gewoon zijn, niet voor handen waren. Als je ergens op vakantie bent, kun je wel een paar weken zonder goed brood of gebak, maar dat is anders als je er echt woont. Dus ging ik zelf aan de slag en ontwikkelde me beetje bij beetje tot een ervaren bakker. En ik leerde zelf ijs draaien, bonbons maken, hartig en zoet broodbeleg samenstellen, paté bakken, mayonaise kloppen, bitterballen rollen, etc. Meestal moest ik zelfs slagertje spelen: ossenhazen en varkensfilets ontvliezen, gehakt draaien, kalkoenen schoonmaken; ik ben er niet meer bang voor.

Al mijn eet- en kookervaringen stopte ik in mijn culinaire bagage.

Eenmaal terug in Nederland werd ik de drijvende kracht achter Menu op Maat, een culinaire website gespecialiseerd in het ontwikkelen en publiceren van complete menu’s voor thuiskoks.
Mijn culi-koffers werden, en worden nog steeds, elke dag dikker. Op mijn blog wil ik ze graag voor mijn lezers uitpakken. Lees over mijn food-avonturen en laat je inspireren om zelf de keuken in te duiken en zo ook jouw culinaire bagage uit te breiden!

Veel plezier!

Ik vind het altijd leuk om mailtjes te ontvangen. Je kunt me bereiken via culinairebagage@gmail.com. Ik zal je zo snel mogelijk proberen te antwoorden.