woensdag 23 augustus 2017

Maak nu zelf Griekse tomatenrijst

Ben jij ook zo dol op die heerlijke tomatenrijst, die je altijd als bijgerecht krijgt in een Grieks restaurant?


Je kunt die rijst ook zelf maken. Het recept is echt doodeenvoudig. Dus waar wacht je nog op?



Recept Zomerse Griekse tomatenrijst


Zomerse Griekse tomatenrijst


Ingrediënten voor een bijgerecht voor 4 à 6 personen:

  • 4 ons langkorrelrijst
  • ±1 liter water
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • enkele druppels tabasco
  • 2 theelepels gedroogde marjolein
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • een forse scheut Griekse extra vergine olijfolie
  • eventueel nog een beetje zout 

Extra:

  • een paar takjes oregano voor de garnering

Bereiding:

  1. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes en de tomatenpuree erin op.
  2. Maak de tomatenbouillon op smaak met de knoflook, de tabasco, de marjolein en de oregano. 
  3. Strooi de rijst in de bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook.
  4. Laat de rijst koken totdat hij door en door gaar is (kijk voor het aantal minuten op de verpakking). Tomatenrijst mag iets gaarder en zachter zijn dan beetgaar. Als de rijst gaar is, is al het water opgenomen. Het kan zijn dat je de laatste minuten nog een beetje water moet toevoegen omdat het geheel te droog dreigt te worden. De tomatenrijst moet heerlijk smeuïg zijn.
  5. Proef de rijst en voeg eventueel nog wat zout en/of tabasco toe.
  6. Draai het vuur uit en roer nog een fikse scheut Griekse olijfolie door je gerecht.

Tip:

Heerlijk erbij: de slawraps met kruidige mediterrane varkenshaasreepjes, waarvan ik je het recept eerder deze week al gaf! 


Slawraps met fantastisch gekruide varkenshaasreepjes



Geen opmerkingen: