dinsdag 30 mei 2017

Kleine hapjes om te delen: gemarineerde garnalen

Leuk idee voor het pinksterweekend: nodig wat vrienden uit en serveer een groot aantal kleine hapjes om samen van te genieten!


En daarbij horen wat mij betreft deze fantastische gemarineerde grote garnalen!


Gemarineerde garnalen met knoflook en Spaanse peper


Samen smullen van kleine hapjes: shared dining!


Shared dining, zoals dat tegenwoordig heet, is hotter dan hot! Heel begrijpelijk natuurlijk. Wie wil dat nou niet: samen met vrienden proeven en snoepen van een grote variëteit aan gerechtjes?!


Share-menu ideaal voor gastheer of -vrouw


Ook voor de gastheer of -vrouw is een share-menu ideaal. 

Je hoeft geen rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren van elke gast. 

Als je menu maar gevarieerd genoeg is, kook je naar alle monden (ja echt, dat kan dus!). Is er een gerechtje bij dat niet past bij een bepaalde gast? Geen probleem. Dat kan hij ongemerkt links laten liggen.


Shared dining: makkelijk in de voorbereiding


Als je het goed plant, kun je een share-menu meestal ook goed voorbereiden. 

Koude hapjes kun je tot het serveren in kleine schaaltjes in de koelkast bewaren. 

Warme hapjes zijn vaak snel opgewarmd of hoeven op het laatst alleen nog maar afgebakken te worden.

Vandaag geef ik je het recept voor één van de meest populaire share-gerechtjes binnen ons gezin: grote garnalen gemarineerd met knoflook, Spaanse peper, citroen en verse tuinkruiden.



Nog meer hapjes om te delen


Wat je nog meer op tafel kunt zetten om je share-menu compleet te maken? Volg deze link en maak kennis met alle hapjes die op dit blog staan. Aanraders in combinatie met de garnalen zijn:

Maak een selectie uit deze hapjes voor een waar mediterraan feest!



Recept Gemarineerde grote garnalen


Hoe maak je zelf gemarineerde garnalen?


Ingrediënten:

  • 2 ons middelgrote (gare en gepelde) garnalen
  • 1 dl geurige extra vergine olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels versgeperst citroensap (naar smaak)
  • ±3 centimeter Spaanse peper, zonder zaadlijsten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte tijmblaadjes

Bereiding:

  1. Roer een mengsel van alle ingrediënten.
  2. Laat de garnalen minstens 4 uur, maar liefst een heel etmaal in de marinade staan.
  3. Serveer ze als hapje.

Tip:

Maak je share-menu compleet met nog meer lekkere hapjes. In het blog hierboven vind je enkele suggesties. Hieronder een paar foto's om je lekker te maken. 😋


Italiaanse kalfsgehaktballetjes met zongedroogde tomaat



Mini-kipschnitzels met een tapenade met pijnboompitten



Turkse courgettepannenkoekjes met knoflookdip



Mediterrane krieltjes met zongedroogdetomatenboter


Bagelchips met basilicum en knoflook


Geen opmerkingen: