dinsdag 28 februari 2017

Italiaanse tomaten-groentesoep met tortellini

Een gratis e-book ontvangen met mijn lekkerste muffinrecepten? Die kans kun je toch niet voorbij laten gaan! Ga snel naar mijn eerdere blog en lees hoe je het boek kunt bestellen!


Eén van mijn vorige posts ging over groentesoep, oer-Hollandse groentesoep met balletjes. Heerlijk!


Maar er zijn dagen dat je een wat avontuurlijker gerecht op tafel wilt zetten. Bijvoorbeeld een Italiaanse groentesoep met pasta. Vandaar dus deze blog!


Want wat blijkt het geval te zijn? Je kunt de Hollandse soep van laatst in een handomdraai omtoveren tot een verrukkelijke Italiaanse tomaten-groentesoep met tortellini! Het enige wat je hoeft te doen is aan één liter groentesoep een paar extra ingrediënten toe te voegen: een blik tomatenstukjes, een paar eetlepels verse basilicum, een scheutje olijfolie en wat gare tortellini. Klaar! Tijd om te smullen.


Recept Italiaanse tomaten-groentesoep met tortellini


Ben je geen liefhebber van pasta in je soep? Ook geen nood. Dan laat je die achterwege en serveer je de soep met gegrild knoflookbrood. Daarvoor een receptje in mijn volgende blog!


Recept Italiaanse tomaten-groentesoep met balletjes



Gegrild knoflookbrood




Italiaanse tomaten-groentesoep met tortellini


Ingrediënten voor een maaltijdsoep voor ±2 personen of een voorgerecht voor ±5 personen:

  • 1 liter ouderwetse groentesoep met balletjes (zie mijn eerdere blog)
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 teentje knoflook uit de pers (dit hoeft niet; alleen als je dat lekker vindt)
  • 1/2 à 1 vleesbouillonblokje
  • een bosje basilicum
  • een scheutje extra vergine olijfolie
  • 1 zakje tortellini met vleesvulling
  • water met zout

Bereiding:

  1. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg er zout naar smaak aan toe. Kook de tortellini in het water beetgaar. Giet de pasta af en schep er 1 à 2 eetlepels extra vergine olijfolie doorheen.
  2. Verwarm ondertussen de groentesoep samen met de tomatenstukjes en eventueel de knoflook.
  3. Snipper de blaadjes van de basilicum.
  4. Maak de soep op smaak met het bouillonblokje en de basilicum. Draai het vuur uit en roer nog wat olijfolie door de soep.
  5. Leg in elk bord wat tortellini. Schep er de soep overheen. Serveer meteen.

Tip:

Liever geen tortellini? Serveer de soep dan zonder en geef er gegrild knoflookbrood bij. Het recept volgt in mijn volgende blog.

1 opmerking:

Rina zei

Wat een heerlijk soepje...?👍